lundi 9 mars 2009

De Pinocchio a Pinòqui: ai una cultura generala.





Pinocchio es un libre que marca lei joineis italians. Sabètz qu'existis una polidada reviradura dau roman en Lengadocian? L'avèm estudiat en classa. Una rubrica aquí sarà consacrada au personatge de Collodi. Ara, me pòs dire quau son leis autors d'aquelei grandeis adaptacions?
Verifica ta cultura generala: Tròba le realizator de cada adaptacion. Se sabes pas respondre, pòs faire de cèrcas sus l'Internet ò dins una enciclopedia.
1. Mon Pinòqui es de fusta. Sarà mon segond long metratge. Mon filme sarà american mai sembla se debanar en Austria. Ma consciéncia es una bestiòla verda, qu'a un parapluèia. Canta. E siáu un mèstre dau filme d'animacion quau siáu?
2. Mon Pinòqui es de carn. Mon filme es italian. Es fòrça recent. Siáu un grand actor comic e un realizator que faguèt un filme comic sus lei camps de concentracions. Quau siáu?
3. Mon Pinòqui es de carn e de fusta. Mon filme es italian. A la debuta mon personatge es representat coma una mariòta mai lèu ven un drollet que va traucar mon grand e lòng filme. Quora mon Pinòqui fa de messòrgas, lèu la fada blua me transmuda en mariòta. Mon Pinòqui es sociau. Es un filme culte en Italia. Es estat presentat sota la forma d'un fulheton. Quau siáu?
4. Mon Pinòqui es american. Es estat imaginat per un autre grand realizator american que se ditz Stanley Kubrick. Mon Pinòqui es un robòt. Viu dins lo futur. E sarà laissat per sei gents quora me faràn un pichòt fraire. Podriáu èstre lo fraire de ET. Quau siáu?

2 commentaires:

  1. 1.Walt disney
    2.lA VIE EST BELLE
    3.Aqueù qu'avèm vist en classa
    4.Ben ET

    RépondreSupprimer
  2. comencini et benini

    RépondreSupprimer